Home > Over ons > Nieuws & blogs > Expositie: fotograaf Hung Hoang

Expositie: fotograaf Hung Hoang

7 juli 2022
Expositie: fotograaf Hung Hoang

Van 8 juli tot en met 26 augustus is de expositie 'De Eempolder in beeld' van fotograaf Hung Hoang bij ons te zien. Hung Hoang wil ons laten zien hoe mooi de polder is.

Hung Hoang, geboren in Saigon, Vietnam, in 1956, is een bekende fotograaf geworden in Eemnes. Dat dankt hij aan de polder van Eemnes. Dat is waar hij sinds 2009 bijna dagelijks terug te vinden is op zijn fiets met zijn camera altijd bij de hand. Bekend werd hij door het succes van zijn fotoboek ‘De Eempolder door de ogen van Hung Hoang’, o.a. te koop bij het winkeltje van de bibliotheek. Voor deze expositie in de bibliotheek van het Huis van Eemnes heeft Hung vijfentwintig foto’s uitgekozen om die op groot formaat te laten zien. Uitvergroot komen zijn polderfoto’s nog meer tot zijn recht. Het zijn juweeltjes om aan de muur te hangen, foto’s waarop Hung Hoang dan ook terecht trots is.

Fotograferen is voor Hung meer dan het mooie landschap vastleggen: ‘Fotograferen is voor mij mediteren. Als ik kijk, zie ik hoe speciaal sommige dingen in mijn leven zijn. Als ik een foto maak, dan zie ik mijn emotie. Ik zoek de balans tussen stilte en beweging, ik zie kleuren die ik nog niet eerder heb gezien, de schoonheid van het licht tegen de wolken. Ik zie de stilte en de beweging om mij heen terug in de mensen, de vogels, de koeien. Als fotograaf ervaar ik hoe mooi het leven is ook tegenover de drukte van elke dag. Ik zie de positieve dingen om mij heen.’

 

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes