Home > Over ons > Nieuws & blogs > Buurtsportcoach Lorenzo Tat aan het woord

Buurtsportcoach Lorenzo Tat aan het woord

27 juni 2022
Buurtsportcoach Lorenzo Tat aan het woord

Blaricum, Eemnes en Laren gezonder en vitaler maken. Hoe doe je dat? De buurtsportcoaches van Sportief & Gezond BEL houden zich hier dagelijks mee bezig, vanuit hun kantoor in het Huis van Eemnes. We spreken Lorenzo Tat (27), een van de zeven buurtsportcoaches, over zijn werk.

Gezond & Sportief BEL bestaat vier jaar. Lorenzo is er inmiddels drie jaar onderdeel van: “Ons doel is om inwoners, van jong tot oud, er bewust van te maken dat meer bewegen en gezonder eten niet ingewikkeld hoeft te zijn. Voor iedereen is er een vorm te vinden die bij hem past. Als je slechter ter been wordt, zijn er bijvoorbeeld aangepaste sporten. Of als je je niet per se wilt aansluiten bij een vereniging, kun je in je dagelijkse leven genoeg andere dingen doen om meer beweging te krijgen.”

Basis voor de toekomst
Lorenzo heeft Sportkunde gestudeerd en is binnen Sportief & Gezond BEL verantwoordelijk voor de basisscholen in de gemeenten: “Ik verzorg verschillende lessen om kinderen kennis te laten maken met gezonde voeding en om ze in beweging te krijgen. Als kind leg je de basis van je motorische vaardigheden voor de rest van je leven. Leer je dit goed aan, dan leidt dat tot minder klachten in de toekomst.”

Ook geeft hij lessen aan de leerlingen van de bovenbouwklassen om juniorcoach te worden: “We leren hen hoe ze jongere kinderen begeleiden bij spellen en hoe ze zelf leuke spellen kunnen bedenken en opzetten.”

Enthousiasme
Wat zijn werk zo leuk maakt? “De afwisseling. Ik heb natuurlijk mijn eigen projecten voor basisschoolscholieren, maar ik help ook de andere buurtsportcoaches bij hun projecten voor bijvoorbeeld senioren of mensen met een beperking. Daarnaast zijn de mensen waarmee je werkt altijd enthousiast. Iedereen wil gezonder leven, maar soms weten ze gewoon niet hoe. Het is heerlijk om hen handvatten aan te reiken om stapjes in de goede richting te zetten. Bovendien is het heel gaaf om te zien wat we in vier jaar tijd hebben bereikt. We hebben bekendheid, een enorm netwerk en goedlopende projecten.”

Activiteiten in de zomervakantie
Hoewel de schoolvakantie bijna start, betekent dat niet dat Lorenzo’s werk klaar is voor dit schooljaar. “In Eemnes organiseren we in de zomervakantie twee keer per week, op maandag en woensdag, sportieve activiteiten voor de jeugd. En we sluiten de vakantie goed af met de Eemnesser Spektakel Dagen op 25 en 26 augustus waar we groots uitpakken met sportieve en culturele activiteiten.”

Wil je weten wat Sportief & Gezond BEL allemaal organiseert? Kijk op www.sportiefengezondbel.nl en volg hen op Facebook en Instagram.

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes