Home > Over ons > Nieuws & blogs > Aangenaam, vestigingscoördinator Kim Meussen

Aangenaam, vestigingscoördinator Kim Meussen

23 november 2021
Aangenaam, vestigingscoördinator Kim Meussen

Kom je bij ons in de bibliotheek, dan loop je ongetwijfeld Kim Meussen (38) tegen het lijf. Sinds april is zij de vestigingscoördinator van de bibliotheek, in dienst bij Bibliotheek Gooi en meer. Ze is ontzettend behulpzaam, staat altijd open voor een praatje en een grapje. Mocht je haar nog niet zijn tegengekomen, we stellen je graag aan haar voor.

Kun je wat vertellen over jezelf?
Ik woon samen met mijn vriend en mijn dochtertje van drie jaar in Hilversum. In mijn vrije tijd ben ik meestal te vinden in de natuur. Lekker het bos in met mijn dochtertje. Blaadjes kijken, eikels zoeken, frisse lucht inademen… Zo fijn! Verder houd ik enorm van reizen en lezen, uiteraard. Momenteel lees ik Het Moezelmeisje van Marelle Boersma. Een spannend boek dat heerlijk wegleest.

Hoe kom je terecht in het Huis van Eemnes?
Tot anderhalf jaar geleden werkte ik in de toerismebranche. Heel leuk, maar het was moeilijk te combineren met mijn moederschap. Door mijn dochtertje kwam ik vaker in de bibliotheek in Hilversum. Tot mijn verrassing was het totaal anders dan in mijn herinneringen. Er was zoveel te doen! Voorleesochtenden, cursussen, een gezellige koffiehoek… Ik ben toen de vacatures van bibliotheken in de regio in de gaten gaan houden. En zo ben ik anderhalf jaar geleden begonnen in de bibliotheek van Weesp, ook een vestiging van Bibliotheek Gooi en meer.

Wat maakt je werk leuk?
Ik prijs mezelf iedere dag gelukkig dat ik hier, in dit fantastische pand mag werken. Er komen hier zoveel organisaties samen, waardoor er gemakkelijk prachtige samenwerkingen ontstaan. Dat maakt dat we een plek zijn waar Eemnessers voor alles terecht kunnen. Heel bijzonder dat een relatief kleine gemeente dit heeft. En het geeft mij het gevoel dat ik hier echt het verschil kan maken.

Hoe ziet je dag eruit?
Oef, heel veelzijdig! Ik ben een enorme duizendpoot en geen dag is hetzelfde. Vanochtend kwam ik binnen, zei ik iedereen gedag en checkte ik even de staat van de kinderhoek. Hier wordt altijd druk gespeeld namelijk. Ik had vervolgens een afspraak over de themaochtenden die gepland zijn en dronk een kopje koffie met de cliënten van de dagbesteding. Het belangrijkste is dat ik er ben voor iedereen. Ik ben het aanspreekpunt. En zorg ervoor dat de medewerkers hun werk fijn kunnen doen, de activiteiten goed verlopen en de bibliotheek er op en top uitziet.

Wat wil je bereiken met de bibliotheek?
Samen met Stichting Huis van Eemnes wil ik ervoor zorgen dat Eemnessers precies weten waarvoor ze bij ons langs kunnen komen. Dat als iemand een nieuwe taal wil leren, hulp nodig heeft voor zijn computer of ondersteuning kan gebruiken bij de digitale overheid, hij meteen aan ons denkt. Ik wil midden in de gemeenschap staan en zorgen voor verbinding.

Maandelijks organiseert de bibliotheek verschillende activiteiten. Kom je deze maand langs voor een Themaochtend, Bieblab of het nieuwe Ouders & Co voor kinderen tot 4 jaar?

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes