Home > Nieuws > Namen bekend van zalen Huis van Eemnes

Namen bekend van zalen Huis van Eemnes

19 juli 2019
Namen bekend van zalen Huis van Eemnes

In de Rotonde van eind april vroegen wij de lezers om namen voor de nieuwe zalen van het Huis van Eemnes te bedenken. Wij ontvingen heel veel reacties en het was ook een behoorlijke uitdaging om tot een keuze te komen. Uiteindelijk koos de commissie voor namen die binding hebben met het mooiste stuk van Eemnes: de polder! De gekozen namen zijn: Meentzaal, Eemzaal, Vaartzaal, Hiltzaal, Polderzaal, ’t Sluisje en de Dijkzaal. Hieronder een korte toelichting op de gekozen namen.
 

 

Meentzaal: zaal 1 begane grond
De Meentweg is, net als de Wakkerendijk, de grens en verbinding tussen stedelijk Eemnes en de mooie polder. De Meentzaal is een uitstekende naam voor de zaal die verbinding heeft met de ontmoetingsruimte van het Huis van Eemnes. De zaal is te splitsen in Meentzaal a en b.

Eemzaal en Vaartzaal: zaal 2 en 3 eerste verdieping
De Eem en de Vaart zijn aan elkaar gekoppeld. Daarom passen deze namen ook goed bij de twee zalen die te koppelen zijn. En de namen passen natuurlijk uitstekend bij Eemnes.

Hiltzaal: zaal 4 op eerste verdieping
De Hilt is een begrip in Eemnes. Dat mag ook wel, na 41 jaar dienstbaar te zijn geweest. Voor veel Eemnessers staat De Hilt voor sporten en vergaderen. Deze zaal in het Huis van Eemnes is zeer geschikt voor zowel sporten als vergaderen en daarom is de Hiltzaal gekozen. De zaal is te splitsen in twee delen: Hiltzaal a en b

Polderzaal : Atelier
In het Huis van Eemnes komt een prachtig atelier voor creatieve Eemnessers. De blik op de polder heeft voor menig creatieveling  tot mooie werken geleid. De Polderzaal is daarom een toepasselijke naam voor deze ruimte.

’t Sluisje: kleedruimte theater/vergaderzaal
Deze ruimte is de kleinst verhuurbare ruimte in het Huis van Eemnes en voor een artiest de verbinding tussen de kleedruimte en het podium. Net als ’t Sluisje dat de kleine verbinding is tussen de Eem en Vaart. De zaal is splitsbaar in twee delen: ‘t Sluisje a en b

Dijkzaal: Theaterzaal
De Wakkerendijk is een begrip in Eemnes en zelfs daarbuiten. De Wakkerendijk biedt een prachtig uitzicht op de polder en het is de verbinding tussen stedelijk en landelijk gebied. De theaterzaal zal ook een begrip worden in Eemnes en zal zorgen voor verbinding, cultuur en prachtige voorstellingen. Ook is dit een pakkende naam voor een dijk van een ruimte en zo mogen we de theaterzaal best noemen! De ruimte is in twee delen te splitsen: Dijkzaal a en b.

En de winnaar is…
Veel Eemnessers hebben één of meerdere van de namen ingezonden. We hebben dan ook niet één winnaar kunnen kiezen. Er zijn meerdere winnaars en na de zomervakantie nemen we met alle winnaars persoonlijk contact op. Natuurlijk willen wij iedereen die een inzending heeft gedaan hartelijk bedanken voor het meedenken!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden nieuwsbrief
© 2019 Huis van Eemnes