Home > Activiteiten > City game: Kolonisten

City game: Kolonisten

Spelshow
15 april 2022
13.45 uur
PRIJS: 47,50 EURO PER TEAM
 
 
City game: Kolonisten

Schrijf je met een groepje vrienden, buren, kennissen of familieleden in voor deze spannende city game. Eemnes is jullie speelveld. Met jouw team moet je zoveel mogelijk punten of geld verzamelen door te stelen, bespioneren, raadsels op te lossen of opdrachten uit te voeren. Welk team is het meest op elkaar ingespeeld? 

En dan beginnen we...
Het zweet loopt je over de rug terwijl je de zanderige weg naar de horizon afloopt. Hoewel je gisteren nog in een dorpje rustig in de taverne zat te drinken, ben je inmiddels alweer een paar uur op de been. Er moet namelijk een nieuw dorp gesticht worden aan het einde van deze pas gebouwde weg. Dit zal jou veel grondstoffen opleveren, zoals graan en ijzererts, en dat heb je hard nodig. Want je doet mee aan de race om dit eiland als eerste volledig gekoloniseerd te hebben. Met deze gedachte span je de broekriem aan en zet je qua snelheid nog een tandje bij. Het is niet makkelijk om kolonist te zijn, maar wel erg leuk!

Met deze city game Kolonisten zie je een speelbord dat uit hexagonen (zeshoeken) bestaat op de kaart. Maar het speelveld is in het begin nog niet ontdekt. Je loopt over de kaart rond om zo veel mogelijk van het veld te ontdekken en te koloniseren. Door nieuwe gebieden te ontdekken verkrijg je de grondstoffen uit dat gebied direct. Daarna is het aan jou de taak om dorpjes te bouwen. Want waar je je dorpjes neerzet verkrijg je eens in de zoveel tijd de grondstoffen. Deze dorpen kun je ook nog eens, met de juiste grondstoffen, omtoveren tot steden, waarna je meer grondstoffen uit dat gebied haalt. Deze steden en dorpen zijn punten waard, en degene met het meeste aantal punten aan het einde van het spel wint. Maar pas op! Nadat je drie punten hebt verdiend, wordt de struikrover wakker. Deze rooflustige rakker loopt rond op de kaart en belemmerd jouw inkomen. Gelukkig kun je jezelf transformeren tot ridder door het kopen van een ontwikkelingskaart en zo de rover voor tien minuten uitschakelen. Handel met handelaren, plunder andermans steden, bouw stadsmuren en doe nog veel meer in Kolonisten.

Praktisch:
- Van 13.45 tot 16.00 uur
- Geef je op met meerdere personen
- Inclusief borrelplank

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes