Home > Activiteiten > Jamsessies & muziekcafé

Jamsessies & muziekcafé

Zo nu en dan organiseren we een jamsessie of muziekcafé in het Huis van Eemnes. De toegang hiervoor is gratis. Hieronder vindt u een overzicht van de artiesten die de komende tijd een jamsessie of muziekcafé verzorgen.

Paul Poulissen: jamsessies
Paul Poulissen organiseert al meer dan 25 jaar jamsessies, waar al heel veel zangtalenten en musici met veel plezier aan hebben meegedaan. Begonnen in Gooiland, Rendez Vous in Hilversum, Wakker in Eemnes, Vernissage te Bussum, de Boerderij te Huizen en de Heeren van Maarssen in Maarssen en nu weer terug in Eemnes in het Huis van Eemnes.
Of het nou over jazz of pop gaat, of van Nederlands repertoire tot Franse chansons, ongeveer álles past in deze muzikaal verrassende sessies. de jamsessies van Paul zijn van 15.00- 17.00 uur.

Data:
9 februari, 8 maart, 12 april & 10 mei.

Joakim Peter: muziekcafé.
“Sing us a song, you’re the pianoman”. Toen Joakim Peter in 2000 Nederland verliet om wereldwijd het piano-bar-circuit in te duiken, kende hij ca. 30 liedjes en had geen idee wat hem te wachten stond. Inmiddels vele jaren later, kan hij zich een veteraan noemen in het schimmige gebied van piano-clubs en -bars, een tijdloos fenomeen dat zich uitstrekt van New York tot Parijs en van Rome tot Tokyo. Wie zich daar niets bij voor kan stellen, doet er goed aan om Billy Joel’s “Pianoman” te beluisteren: Een observatie van het publiek door de pianist waarin duidelijk wordt hoe zijn werkdag eruit ziet. En daar zit direct het verschil tussen een avondje met Joakim Peter achter zijn toetsen of een gemiddeld cover-bandje: Er is van tevoren geen programma of een setlist. Het publiek bepaalt in zekere mate wat er gespeeld wordt, soms met de mogelijkheid om zelf achter de microfoon plaats te nemen.
Piano entertainment gaat altijd gepaard met een flinke dosis humor en ook kan het zijn dat Joakim zomaar een bloemlezing geeft over een van zijn favoriete nummers: Wat betreft feitenkennis over
muziek, doet hij niet onder voor iemand als Leo Blokhuis. Naarmate de avond en de sfeer vordert, loopt het geheel meestal uit op een vrolijke chaos. Voor de echte muziekliefhebber die weer eens wat anders
wil.

Joakim Peter is in het muziekcafé op 27 maart van 18.00- 22.00 uur.

Rianne Druijf met Krizz Krazz: muziekcafé
Krizzkrazz is een band die de mooiste liedjes van Nederlandse bodem ten gehore brengt. Soms verstild,
soms vlot, om mee te zingen of om te inspireren. Liedjes van Ramses Shaffy, Karin Bloemen, Simone Kleinsma, maar ook Het Dorp en Appels op de tafelsprei. Het komt allemaal voorbij in een gezellig programma waarbij ook wat verteld wordt over het ontstaan van sommige nummers.

Krizz Krazz is in het muziekcafé op 24 april van 18.00- 22.00 uur. 

Adam James: muziekcafé
De Australische Adam James is een internationale, multi-instrumentale zanger die momenteel in Den Haag woont maar in heel Europa optreedt. Hij is geslaagd aan Edith Cowan University in Perth Australië met een Bachelor of Jazz Piano eind 90’er jaren en daarna heeft hij de hele wereld over gereisd voordat hij een paar jaar geleden met zijn gezin Nederland als zijn basis heeft gekozen. Hij speelt in diverse Europese pianobars, waaronder Crazy Piano’s in Scheveningen, De Vrienden van Amstel Live Rotterdam, Maxim Piano Bar Amsterdam, Downtown Trondheim Noorwegen en vele andere locaties. Met zijn zeer uitgebreide repertoire kun je je verzoeknummers rustig bij hem neerleggen op deze vrijdagavond.

Adam James is in het muziekcafé op 29 mei van 18.00- 22.00 uur.

Michael Varekamp: muziekterras
Michael trekt volle zalen met theaterprogramma’s over o.a. Miles Davis, Louis Armstrong en Billie Holiday. Hij tourde over de gehele wereld met Fra Fra Sound en Miles Davis alumnus Sonny Fortune. Hij trad op in Birdland en Jazz at Lincoln Center New York en speelde met Scott Hamilton, David Murray en Branford Marsalis. Hij ontving in Japan de Kobe Award voor buitengewoon talent.

Michael Varekamp speelt  op het terras van het Huis van Eemnes op 26 juni van 18.00- 22.00 uur.

Heb jij suggesties of ideeën voor het Huis van Eemnes? Laat het ons weten!
Contact opnemen
© 2020 Huis van Eemnes