Home > Activiteiten > Alexander Chater

Alexander Chater

Koffieconcert
15 februari 2024
12.00 uur
€ 12
 
Alexander Chater

Het koffieconcert word georganiseerd door Scarbomusica: 

Franz Liszt was een echte reiziger, in de jaren 40 van de 19e eeuw heeft hij door heel Europa getourd met zijn razend succesvolle piano optredens. Tijdens deze periodes vol met concerten en drukte, snakte hij soms naar rust zodat hij kon componeren en herstellen. Hij vond deze concentratie onder andere in de mooie natuur van Zwitserland waar hij zijn pianostukken uit Années de Pelerinage componeerde.

Via het gevoelige en virtuoze pianospel van Alexander Chater zult u ervaren hoe het Zwitserse landschap tot leven komt. De kalmte van het meer bij Wallenstadt, de storm die losbreekt, of het suisende water van een bron. Ook hoort u verschillende historische en culturele fenomenen in klank uitgebeeld zoals het verhaal van de heldhaftige vrijheidsstrijder William Tell, of de kerkklokken van Genève die soms in de verte en soms dichtbij te horen zijn.

Alexander Chater is een bedreven Liszt speler en speelt regelmatig muziek van deze grote componist. Hij heeft onder andere zijn eigen concert serie ontwikkeld: Fabrieklassiek. Via deze concerten brengt hij klassieke muziek in een toegankelijke setting en vertelt hij fantasierijke verhalen over de muziek die hij speelt. Hij weet menig mens te betoveren en er komen diverse klankkleuren uit de piano. Komt u het ook meemaken in het Huis van Eemnes om 12:00 uur op 15 februari?

De toegangsprijs is 12 euro  en kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal vanaf 11:30 uur

Reserveer ticket

Weet wat er bij ons speelt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2024 Huis van Eemnes